(recept
si oblíbilo 7 návštěvníků)
Sterilované zelí jako z obchodu a bez zavařování
Potřebné ingredience
10kg zelí
3l vody
1,25l octa
50 cukerinu
2 lžičky pyrosiřičitanu / koupíte v drogerii/
kmín
0,500kg cibule
220g soli
Postup přípravy
- necháme 24 hodin uležet, stačí i 12 hodin. Dáme do sklenic, ale neutlačujeme. Zelí se nesterilizuje, jen se zavíčkuje a za 1 měsíc můžeme jíst.
Milovníci sterilizovaného zelí tento recept ocení, je to fakt pochoutka.
Milovníci sterilizovaného zelí tento recept ocení, je to fakt pochoutka.
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé
Komentáře k receptu
Bromovka
(upraveno)
28. 11. 2011, 22:54
Dobrý den Lenko, udělala jsem na podzim 5 sklenic (asi ze 2kg zelí), vše jsem dala v poměru, na pyrosiřičitan vyšlo asi 0,5 lžičky a představte si, zelí začalo tak po měsíci hnědnout a když jsme otevřeli, tak je to tak divně cítitt, kde mohli soudruzi z NDR udělat tu chybu? Zelí z obchodu je bílé a je tam hodně vody, vlastně plná sklenice, když jsem ty 3 l vody vydělila 5 (v poměru na ty 2 kg zelí), vyšlo mi 0,6 l, v každé sklenici bylo tedy jen trochu vody... tak nevím, jak to máte vy? Díky Martina
Járinkaa2
(upraveno)
8. 9. 2011, 14:25
Dobrý den,lze takhle nakládat i zelí červené?Jaký je postup?svaří se voda s octem a vším ostatním a pak se tím nakrouhané zelí zalije?Děkuji za rady. S pozdravem Dlouhá